Autodemontage Niks is al sinds 1966 hét adres voor al uw auto-onderdelen en occasions.

Over ons

Autodemontagebedrijf Niks is een familiebedrijf en houdt zich bezig met autohandel en het recyclen van oude, afgedankte auto’s. We staan al sinds 1966 klaar voor onze klanten en hebben dan ook een ruime schat aan ervaring waardoor we u altijd kunnen voorzien van een passend advies. Bij ons worden alle merken auto’s gedemonteerd voor het hergebruik van onderdelen volgens de meest strenge eisen die hiervoor gelden. We hebben een eigen magazijn waardoor we altijd een ruim aanbod aan onderdelen voor u beschikbaar hebben.

Onze werkplaats is uitgerust met SEDA drooglegapparatuur. Dit is een professionele droogleginstallatie die alle vloeistoffen direct middels leidingwerk transporteerd naar explosievrije bulk opslagtanks. Door deze aanpak zijn wij in staat om zelfs vloeistoffen een nieuw leven te geven waarbij ze ingezet worden als grondstof voor nieuwe producten.

Duurzaam ondernemen
Wij hebben niet alleen extra aandacht voor milieu verantwoordde recycling van auto’s. Bij autodemontage Niks houden we ons dagelijks bezig met het zo optimaal mogelijk verwerken van duurzame materialen en maken hierbij gebruik van duurzame energie.
Recycling percentage van meer dan 98%!

Een auto zit vol materialen die goed opnieuw te gebruiken zijn. Meer dan 98% van een auto wordt nuttig hergebruikt! Autobanden kunnen bijvoorbeeld verwerkt worden als zachte rubberen tegels onder een speeltoestel op een speelplein. Zo zetten we de steeds schaarser wordende grondstoffen opnieuw in en hebben ze een compleet nieuwe rol van betekenis.

Zonnepanelen
Omdat wij als bedrijf positief zijn over het gebruik van duurzame energie hebben we begin 2014 besloten te investeren in een PV-installatie die ons bedrijf mede kan voorzien in de stroombehoefte. Dit houd in dat wij op jaarbasis zoveel stroom opwekken dat wij veel minder energie hoeven aan te kopen. In de zomermaanden is de opbrengst zo hoog dat we zelfs een aanzienlijk deel terug leveren aan het energienet.

Totaal bestaat de installatie uit 106  PV panelen die een minimale totale jaaropbrengst hebben van 25.000 kW/h. Gemiddeld gebruikt een gezin 3.500 kW/h per jaar waardoor de installatie 7 huishoudens zou kunnen voorzien in hun energiebehoefte.

Een mooi project waarbij we als bedrijf ook nog eens voorop lopen in duurzame energie.

Bij ons kunt u ook terecht voor een groot aantal occassions Bekijk onze occassions

Autodemontagebedrijf Niks
Industrieterrein Garstelanden
Garstweg 16
7676 ST Westerhaar-Vriezenveensewijk
Tel: 0546659216
WhatsApp: 0623544532
Email: info@niks-autodemontage.nl

K.v.K. Enschede 06033581
BTW-Nr: NL807810125B01

De openingstijden zijn:

maandag t/m vrijdag 09:00-18:00 uur
zaterdag 09:00-12:00 uur
Bekijk hier onze actuele voorraad
onderdeel niet gevonden? Neem dan contact met ons op.
Misschien is het onderdeel beschikbaar bij een nog te demonteren voertuig.
Klik hier voor onze voorraad